Lokale SEO

Lokale SEO

‘Wil je betere lokale vindbaarheid? En hierdoor meer bezoekers op je website, meer verkopen doen en meer ingevulde contactformulieren? Lees dan wat je moet doen om te gaan groeien met Lokale SEO. 

Lokale SEO staat voor Lokale Search Engine Optimization. Een mond vol. In gewoon Nederlands; zoekmachineoptimalisatie. Het optimaliseren voor een zoekmachine om beter lokaal vindbaar te zijn. Het gaat erom dat je aan Google aangeeft wat je doet, welke diensten je levert en in welke regio. 

Eerst maar even uitleggen wat (lokale) SEO is, want dat weet ook niet iedereen. SEO en met name lokale SEO is het verbeteren van de een aantal elementen van jouw website om hoger te scoren in de lokale vindbaarheid. Misschien is het nu nog steeds een onduidelijk. Daarom even een voorbeeld van mijn eigen bedrijf.

Als webdesigner uit Harderwijk wil ik natuurlijk graag gevonden worden als klanten ‘webdesign harderwijk’ intypen in Google. Als erop mijn website deze combinatie niet aanwezig is, is de kans klein dat ik wordt gevonden. Dus zul je content (pagina’s of berichten) moeten maken waarin deze zoekwoordencombinaties voor komen. En je zult er ook voor moeten zorgen dat deze content op de juiste manier op jouw website komt. 

Waarom Lokale SEO?

Bijna 50% van de mensen die een zoekwoord intypen in Google, hebben een lokale zoekintentie. Dit houdt in dat ze het liefst zaken doen met een lokale ondernemer.

Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op ‘Webdesign’ of ‘Klusjesman’. Dan wil je natuurlijk wel in de zoekresultaten naar voren komen.

Google je op ‘Webdesign Harderwijk’ dan komt mijn eigen website op 2 manieren heel hoog in Google.

1. In Google Maps of de Local Map Pack
Dit is voor de lokale ondernemer de manier om meer bezoekers te krijgen, meer aanvragen en telefoontjes.

2. In de ‘normale’ zoekresultaten
Ook hier wil je zo hoog mogelijk staan, want dat levert bezoekers en uiteindelijk klanten op.

Krijg je dit voor elkaar, dan krijg je meer bezoekers op jouw website. Meer mailtjes en telefoontjes met de vraag wat jij voor jouw klant kan betekenen.

 

lokale seo
lokale vindbaarheid harderwijk google

Waarom aan de gang met Lokale SEO?

Lokale vindbaarheid is absoluut essentieel als je een lokaal bedrijf hebt. Voor een schilder, kapper, schoonheidssalon, klusjesman of loodgieter. Zeker als je in een stad opereert. Het eerste wat ik doe als ik een waterlekkage heb, is Googlen.
dan type ik ‘loodgieter harderwijk’ in en kijk ik welke lokale bedrijven mijn kunnen helpen. Dit is een super praktisch voorbeeld. En nogmaals; ongeveer de helft van alle zoekers, willen in contact komen met een lokale partij.

 

4 Pijlers van Lokale SEO

In grote lijnen zijn er 4 elementen die ervoor zorgen dat je hoger komt in de lokale zoekresultaten. Dit zijn zaken die je op jouw website doet. Dit heet Onpage SEO en dingen die je niet op jouw eigen website doet. Offpage SEO.

1. Google Mijn Bedrijf

Een belangrijke onderdeel om te scoren. Met name in de Local Map Pack. 

2. Lokale content

Webpagina’s specifiek gemaakt voor jouw dienst in combinatie met een plaatsnaam. Je kunt hiervoor landingspagina’s inzetten of bijvoorbeeld een maandelijks blog.

3. Linkbuilding

Een website die verwijst naar jouw website heet een backlink. Hoe meer relevante verwijzingen, hoe meer autoriteit jouw website krijgt = hoger in de zoekresultaten.

4. Reviews

Google reviews zijn ook belangrijk voor je ranking. Als er 20 klanten zeggen dat je een topbedrijf bent, dan zegt dat wel wat. Zo denk Google er ook over.

Daarnaast is het belangrijk dat jouw website technisch ook op orde is. Maar ook gebruiksvriendelijk. Oftewel; er zijn best veel factoren die jouw Google ranking beïnvloeden.

Voor wie is lokale SEO?

Lokale SEO is gericht op het verbeteren van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf voor mensen die in de buurt zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Dit kan bijvoorbeeld een winkel, restaurant, advocatenkantoor of andere soort bedrijf zijn. Het doel van lokale SEO is om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed zichtbaar is in de zoekresultaten van mensen die in de buurt wonen of werken en op zoek zijn naar wat het bedrijf te bieden heeft.

Dit kan bijvoorbeeld door het optimaliseren van de website van jouw bedrijf voor lokale zoekwoorden, het vermelden van jouw bedrijf op lokale bedrijfsvermeldingen en het verkrijgen van positieve beoordelingen van klanten.

Lokale SEO vanuit Harderwijk

Wij bieden laagdrempelige hulp aan met jouw website! Wil jij meer organisch verkeer, meer ingevulde formulieren of meer mensen in jouw showroom? Dan zijn wij een match! Wij komen graag langs om meer te vertellen over Lokale SEO in Harderwijk.

Wist je trouwens dat SEO maar 1 onderdeel is van online marketing? Denk ook eens aan SEA of Social Media Advertising!

10+

jaar ervaring

50+

blije klanten

700+

geen zonlicht

Mijn werkwijze voor jouw Lokale SEO

Stap 1: Kennismaking

Wel zo makkelijk. Eerst van elkaar weten wie we zijn, wat we doen en waar we goed in zijn. Digitaal of fysiek, alles is mogelijk.

R

Stap 2: Wensen in kaart brengen

Wij kunnen van alles adviseren, maar het gaat pas leven als daadwerkelijk de juiste targets behaald worden. Wij gaan eerst samen in gesprek om erachter te komen wat je wilt. Meer sessies, meer naamsbekendheid, meer omzet? Pas dan, maken wij een plan!

R

Stap 3: Analyse & Kansen

Aan de hand van jouw wensen, gaan wij kijken wat er nodig is. Hiervoor zijn drie zaken van belang.
1: Wat is de huidige status?
2: Waar willen we heen?
3: Wat hebben wij daarvoor nodig?

Dit doen wij door diverse analyses uit te voeren, op gebied van techniek, content, autoriteit en zoekwoorden. Waar liggen kansen, hoe pakken wij die kansen en wat hebben wij nodig om zelf resultaten te verkrijgen?

R

Stap 4: Aan de slag!

Wij spreken heldere afspraken af. Wat verwacht je van ons? Wat verwachten wij van jou? Wat hebben we nodig om mooie resultaten te laten zien? Lets go!

Webdesign Harderwijk | Refreshed
5.0
Gebaseerd op 29 beoordelingen
powered by Google
Tabitha PoolenTabitha Poolen
10:57 09 May 23
Verschillende keren heb ik al samengewerkt met Jacco en elke keer naar volle tevredenheid. Jacco zet de klant altijd voorop en gebruikt de nieuwste online marketingtechnieken. Bij Jacco kun je terecht voor hoge online vindbaarheid!
Wilco van BeekWilco van Beek
16:59 11 Apr 23
Ik ben erg tevreden met de diensten die Jacco heeft geleverd. Vooral het persoonlijke contact vond erg goed.
Camping MarbackaCamping Marbacka
10:32 14 Jan 23
Ik ben ontzettend bij met Jacco van Refreshed. Hij heeft maar een half woord nodig en snapt dan wat ik wil! Hij heeft mijn website gebouwd inclusief de mogelijkheid om reserveringen te plaatsen via de site. Regelmatig moeten er pagina's worden toegevoegd of foto's gewijzigd en dit doet hij dan zo snel! Een aantal zaken heb ik bij hem neergelegd om dit zo goed mogelijk weer te geven en hij voelt goed aan waar je naar toe wil, wat voor uitstraling je dan zoekt. Ook fijn dat gewoon alles op afstand kan, de site is namelijk gebouwd in corona tijd en ook het onderhoud doe je dan automatisch zonder elkaar te ontmoeten. Dus ook al hebben we elkaar nooit gezien, hij voelt alles goed aan!
Het contact was snel gelegd en onze wensen voor de nieuwe website uitvoerig besproken. De eerste opzet was voor 99% perfect. De laatste puntjes op de i heeft ons een mooie en toegankelijke website opgeleverd. Onze ideeen heeft Jacco werkelijkheid gemaakt en met zijn input is de samenwerking een supermatch geworden.Absolute aanrader!
Noémi van DuijvenbodeNoémi van Duijvenbode
07:26 07 Nov 22
Ik kan Refreshed van harte aanbevelen! Jacco denk goed mee in het proces en de samenwerking verliep prettig. Ik ben zeer tevreden met het resultaat!
Oya CatalerOya Cataler
09:29 19 Sep 22
Wij hebben een fijne samenwerking met Jacco. Goede begeleiding, inzicht en ideeën.Altijd met het oog en een luisterend oor naar de klant. Over allerlei zaken heeft hij verstand om jou beter vindbaar te maken precies wat elke ondernemer nodig heeft. Absolute aanrader!
Marcel VonkMarcel Vonk
11:09 10 Aug 22
Dankzij Jacco zijn kunde en inzet hebben we een website die er weer een paar jaar tegen kan en gezien mag worden. Het traject van aanvang tot oplevering als positief ervaren, in communicatie en uitvoering.
Prettige samenwerking, snelle reactie als er een vraag is.Ben zeer tevreden over mijn website die door Refreshed ontworpen is en de functionaliteit is prima.
Marja StienstraMarja Stienstra
15:37 08 Jun 22
Ik ben erg blij met Jacco's hulp! Hij heeft mij geholpen met de laatste loodjes van mijn eigen Wordpress website, die voor mij letterlijk het zwaarst waren 😉 Jacco dacht goed mee en kwam met verbetervoorstellen. Ik ben erg blij met het eindresultaat! Daarnaast verliep de communicatie met Jacco snel en soepel en gaf hij me nog enkele nuttige tips, heel fijn! 😃
Derwin Van Den BergDerwin Van Den Berg
18:48 16 Feb 22
Zeer tevreden over het ontwerp, de opzet en het onderhoud van onze website. Goede service en communicatie. Jacco Bedankt.
Martijn MastMartijn Mast
13:00 30 Jan 22
Toen we startte met ons project Kinderen voor Duurzaamheid en een website wilde, kwamen we al snel uit bij Jacco van Refreshed.Hij hielp ons om zichtbaarder te worden en een podium te hebben om ons verhaal te vertellen.Refreshed is door de goede, prettige en betrokken ondersteuning één van de redenen dat onze plannen lukken!Naast een professionele meerwaarde is Jacco ook een prettig en mooi mens die ik ben gaan waarderen. Wellicht is een persoonlijke klik niet voor iedereen belangrijk in een zakelijke relatie maar voor mij persoonlijk doet dat er wel toe.Inhoudelijk hebben we een mooi product gekregen en Refreshed stelt ons in staat om zelf wijzigingen aan onze website aan te brengen waardoor we, als we snel willen schakelen, niet van anderen afhankelijk hoeven zijn.
Meta TimmerMeta Timmer
11:05 25 Jan 22
Ben super blij met website die gemaakt isDe service ook top . Zeker aanrader. Jacco bedankt
Arnoud KuiperArnoud Kuiper
19:09 17 Nov 21
Refreshed is een professioneel en persoonlijk bedrijf. Bij de ontwikkeling van onze webshop en website waren wij verrast door het meedenken en daarbij vertalen van onze ideeën in concrete content voor de website. Erg tevreden over het resultaat!Wil jij een strak ingerichte en op maat gemaakte website dan bij je bij Refreshed aan het juiste adres.
Wilma KoopmanWilma Koopman
09:25 16 Nov 21
Met Refreshed is het plezierig samenwerken. Mede door de praktische en flexibele werkwijze van Jacco is de website van mijn onderneming letterlijk opgefrist en helemaal eigentijds. Blij met het resultaat: een mooie, duidelijke website!
js_loader

Zullen we kennismaken?

En krijg vrijblijvend waardevol online marketing advies

Ik werk met Wordpress en mijn websites zijn:

R

Eenvoudig zelf te beheren

R

Uiteraard mobielvriendelijk

R

Prettig voor Google

R

Flexibel