Lokale SEO

Lokale SEO

‘Wil je betere lokale vindbaarheid? En hierdoor meer bezoekers op je website, meer verkopen doen en meer ingevulde contactformulieren? Lees dan wat je moet doen om te gaan groeien met Lokale SEO. 

Lokale SEO staat voor Lokale Search Engine Optimization. Een mond vol. In gewoon Nederlands; zoekmachineoptimalisatie. Het optimaliseren voor een zoekmachine om beter lokaal vindbaar te zijn. Het gaat erom dat je aan Google aangeeft wat je doet, welke diensten je levert en in welke regio. 

Eerst maar even uitleggen wat (lokale) SEO is, want dat weet ook niet iedereen. SEO en met name lokale SEO is het verbeteren van de een aantal elementen van jouw website om hoger te scoren in de lokale vindbaarheid. Misschien is het nu nog steeds een onduidelijk. Daarom even een voorbeeld van mijn eigen bedrijf.

Als webdesigner uit Harderwijk wil ik natuurlijk graag gevonden worden als klanten ‘webdesign harderwijk’ intypen in Google. Als erop mijn website deze combinatie niet aanwezig is, is de kans klein dat ik wordt gevonden. Dus zul je content (pagina’s of berichten) moeten maken waarin deze zoekwoordencombinaties voor komen. En je zult er ook voor moeten zorgen dat deze content op de juiste manier op jouw website komt. 

Waarom Lokale SEO?

Bijna 50% van de mensen die een zoekwoord intypen in Google, hebben een lokale zoekintentie. Dit houdt in dat ze het liefst zaken doen met een lokale ondernemer.

Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op ‘Webdesign’ of ‘Klusjesman’. Dan wil je natuurlijk wel in de zoekresultaten naar voren komen.

Google je op ‘Webdesign Harderwijk’ dan komt mijn eigen website op 2 manieren heel hoog in Google.

1. In Google Maps of de Local Map Pack
Dit is voor de lokale ondernemer de manier om meer bezoekers te krijgen, meer aanvragen en telefoontjes.

2. In de ‘normale’ zoekresultaten
Ook hier wil je zo hoog mogelijk staan, want dat levert bezoekers en uiteindelijk klanten op.

Krijg je dit voor elkaar, dan krijg je meer bezoekers op jouw website. Meer mailtjes en telefoontjes met de vraag wat jij voor jouw klant kan betekenen.

 

lokale seo
lokale vindbaarheid harderwijk google

Waarom aan de gang met Lokale SEO?

Lokale vindbaarheid is absoluut essentieel als je een lokaal bedrijf hebt. Voor een schilder, kapper, schoonheidssalon, klusjesman of loodgieter. Zeker als je in een stad opereert. Het eerste wat ik doe als ik een waterlekkage heb, is Googlen.
dan type ik ‘loodgieter harderwijk’ in en kijk ik welke lokale bedrijven mijn kunnen helpen. Dit is een super praktisch voorbeeld. En nogmaals; ongeveer de helft van alle zoekers, willen in contact komen met een lokale partij.

 

4 Pijlers van Lokale SEO

In grote lijnen zijn er 4 elementen die ervoor zorgen dat je hoger komt in de lokale zoekresultaten. Dit zijn zaken die je op jouw website doet. Dit heet Onpage SEO en dingen die je niet op jouw eigen website doet. Offpage SEO.

1. Google Mijn Bedrijf

Een belangrijke onderdeel om te scoren. Met name in de Local Map Pack. 

2. Lokale content

Webpagina’s specifiek gemaakt voor jouw dienst in combinatie met een plaatsnaam. Je kunt hiervoor landingspagina’s inzetten of bijvoorbeeld een maandelijks blog.

3. Linkbuilding

Een website die verwijst naar jouw website heet een backlink. Hoe meer relevante verwijzingen, hoe meer autoriteit jouw website krijgt = hoger in de zoekresultaten.

4. Reviews

Google reviews zijn ook belangrijk voor je ranking. Als er 20 klanten zeggen dat je een topbedrijf bent, dan zegt dat wel wat. Zo denk Google er ook over.

Daarnaast is het belangrijk dat jouw website technisch ook op orde is. Maar ook gebruiksvriendelijk. Oftewel; er zijn best veel factoren die jouw Google ranking beïnvloeden.

Voor wie is lokale SEO?

Lokale SEO is gericht op het verbeteren van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf voor mensen die in de buurt zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Dit kan bijvoorbeeld een winkel, restaurant, advocatenkantoor of andere soort bedrijf zijn. Het doel van lokale SEO is om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed zichtbaar is in de zoekresultaten van mensen die in de buurt wonen of werken en op zoek zijn naar wat het bedrijf te bieden heeft.

Dit kan bijvoorbeeld door het optimaliseren van de website van jouw bedrijf voor lokale zoekwoorden, het vermelden van jouw bedrijf op lokale bedrijfsvermeldingen en het verkrijgen van positieve beoordelingen van klanten.

Lokale SEO vanuit Harderwijk

Wij bieden laagdrempelige hulp aan met jouw website! Wil jij meer organisch verkeer, meer ingevulde formulieren of meer mensen in jouw showroom? Dan zijn wij een match! Wij komen graag langs om meer te vertellen over Lokale SEO in Harderwijk.

Wist je trouwens dat SEO maar 1 onderdeel is van online marketing? Denk ook eens aan SEA of Social Media Advertising!

10+

jaar ervaring

50+

blije klanten

700+

geen zonlicht

Mijn werkwijze voor jouw Lokale SEO

Stap 1: Kennismaking

Wel zo makkelijk. Eerst van elkaar weten wie we zijn, wat we doen en waar we goed in zijn. Digitaal of fysiek, alles is mogelijk.

R

Stap 2: Wensen in kaart brengen

Wij kunnen van alles adviseren, maar het gaat pas leven als daadwerkelijk de juiste targets behaald worden. Wij gaan eerst samen in gesprek om erachter te komen wat je wilt. Meer sessies, meer naamsbekendheid, meer omzet? Pas dan, maken wij een plan!

R

Stap 3: Analyse & Kansen

Aan de hand van jouw wensen, gaan wij kijken wat er nodig is. Hiervoor zijn drie zaken van belang.
1: Wat is de huidige status?
2: Waar willen we heen?
3: Wat hebben wij daarvoor nodig?

Dit doen wij door diverse analyses uit te voeren, op gebied van techniek, content, autoriteit en zoekwoorden. Waar liggen kansen, hoe pakken wij die kansen en wat hebben wij nodig om zelf resultaten te verkrijgen?

R

Stap 4: Aan de slag!

Wij spreken heldere afspraken af. Wat verwacht je van ons? Wat verwachten wij van jou? Wat hebben we nodig om mooie resultaten te laten zien? Lets go!

Rindert van Dalen
Rindert van Dalen
Super goede upgrade ontvangen van mijn website, aan te bevelen!!!
nathalie wassens
nathalie wassens
Prettig mee samen gewerkt. Vriendelijk en toegankelijk.
Reinier Westerduin
Reinier Westerduin
Wist onze de ideeën uitstekend om te zetten in een ontwerp. Erg fijn om mee samen te werken. Snel en betrouwbaar.
Sander Teunissen
Sander Teunissen
Jacco heeft onze website naar volle tevredenheid opgezet. Naast de persoonlijke benadering is het ook makkelijk en snel schakelen met Jacco. Op basis van zijn advies en ervaring is de website echt geworden wat wij er van verwacht hadden. Zakelijk en toch met een persoonlijke touch. Wat Jacco belooft doet hij ook!
Marjolein Berthou
Marjolein Berthou
Een sympathieke, meedenkende websitebouwer die goed bereikbaar en altijd tot contact bereid is. Fijn om mee samen te werken!
Cynthia van den Berg
Cynthia van den Berg
Het is enorm fijn om met Jacco samen te werken. Hij heeft alleen eerder een site voor mij gemaakt, maar door groei was er een nieuwe frisse site nodig. Samen hebben we nieuwe frisse kleuren bedacht en is de site weer prachtig geworden!
Martijn Poort Topfit Fysiotherapie
Martijn Poort Topfit Fysiotherapie
Onlangs heeft Refreshed een prachtige en professionele website ontwikkeld voor ons gezondheidscentrum Salem in Ermelo. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat.
Gerrie Bos
Gerrie Bos
Er staat een dijk van een website waar ik niet anders dan complimenten voor krijg. "Je kunt wel zien dat daar een professional mee bezig is geweest." Precies de uitstraling die ik zocht. Bedankt Jacco voor je fijne en vlotte samenwerking. Van harte aanbevolen!
Salma Okhuijzen
Salma Okhuijzen
Jacco van Refreshed beveel ik zeker aan! Hij neemt de tijd, is duidelijk, en zijn werk WERKT. Heel fijn!
Timon van der Vlies
Timon van der Vlies
Top, vriendelijk, met aandacht en professioneel geholpen door Jacco! Veel positieve reactie gehad op mijn website! Echte aanrader dus. Mvrgr. T.

Zullen we kennismaken?

En krijg vrijblijvend waardevol online marketing advies

Ik werk met Wordpress en mijn websites zijn:

R

Eenvoudig zelf te beheren

R

Uiteraard mobielvriendelijk

R

Prettig voor Google

R

Flexibel